Bildirimler
Hepsini temizle

Gürcistan için 2026'dan itibaren zorunlu seyahat sigortası: sınır kontrolleri ve diğer sorular

8 Haberler
6 Kullanıcılar
0 Tepkiler
4,872 Görünümler
 Elya
(@elya)
Yeni Üye
Konu başlatıcı  

Bazı bilgileri açıklığa kavuşturmak istiyorum. 1 Ocak 2026'dan itibaren Gürcistan'a giriş yapan yabancı uyruklu vatandaşlar için zorunlu sigorta uygulaması getirilmesiyle ilgili olarak, sınırda durum nasıl? Sigorta kontrolü yapılıyor mu? Sigortanız yoksa ne yapmalısınız?

Teklif
(@karina)
Aktif üye

Girişte sigorta kontrolü seçici olarak yapılır. Hatta hiç kimsenin sormaması bile oldukça olasıdır. Ancak havayolları Gürcistan'a uçuşlarda check-in sırasında sıklıkla sigorta hakkında soru sorar. Sigortası olmayanlar sigorta yaptırmak üzere yönlendirilir. Bununla birlikte, sigortanın olmaması Gürcistan sınır hizmetleri tarafından girişin reddedilmesine neden olabilir.

Herhangi bir seyahat sigortası uygundur; bu sigorta bağımsız sigorta şirketleri tarafından veya genellikle premium hesaplarda ek bir seçenek olarak sunan birçok banka tarafından düzenlenebilir. Önemli olan, sigorta poliçesini gösterebilmeniz ve varlığını kanıtlayabilmenizdir. Ayrıca, minimum teminatın en az 30,000 lari (yaklaşık 12,000 dolar) olması gerekir (en ucuz sigorta bile genellikle 30,000 dolar civarında teminat sağlar).

Bankanız sigorta sağlamıyorsa, kendi ülkenizdeki sigorta şirketlerini kolayca araştırabilirsiniz. İki haftalık bir poliçe genellikle yaklaşık 10 dolara mal olur. Ruslar için bir seçenek de sravni.ru web sitesindeki tekliflere bakmaktır.

Gürcistan sigorta şirketlerini de kontrol edebilirsiniz. Turistler için günlük 2-3 lari gibi teklifleri zaten mevcut. Imedi L, Aldagi, Irao, Unison, Ardi gibi şirketler var. Arama motorları aracılığıyla kolayca bulabilirsiniz.

Bildiğim kadarıyla, sınırda doğrudan sağlık sigortası düzenleme hizmetleri henüz mevcut değil, ancak gelecekte ortaya çıkabilir.

cevapTeklif
(@htefan)
Yeni Üye

İyi günler. Seyahat sigortasının İngilizce mi yoksa Gürcüce mi olması gerektiğini söyleyebilir misiniz lütfen?

cevapTeklif
(@karina)
Aktif üye

@htefan İngilizce uygundur; bazı gezginler Rusça da yapmışlardır.

cevapTeklif
(@mikhail)
Aktif üye

Lütfen bana söyleyin, internetten satın alınan sigorta poliçesinin çıktısını almak gerekli mi? Sınırda (gümrük kontrolünde) çıktısını isteyebilirler mi, yoksa telefonda göstermek yeterli mi?

cevapTeklif
(@karina)
Aktif üye

Yazdırmanızı tavsiye ederim. Ancak birisi, sorulduğunda telefonunda gösterdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Genel olarak, yasalara göre sigorta poliçesi elektronik veya kağıt formatında olabilir, bu nedenle telefonda göstermek kabul edilebilir.

cevapTeklif
(@anakarada)
Yeni Üye

Deneyimlerimi paylaşıyorum:

Bu şarttan haberim yoktu, 15 gün önce Türk sınırından Batumi'ye gittik ve Gürcistan sınır kontrolünden hemen önce bu şarttan haberdar olduk. Neyse ki, www.cover.ge adresinden online olarak satın almayı başardık, internette birçok başka sağlayıcı da vardı, bu bana daha kolay geldi.

Sınır kontrolünde benden sigorta belgesi istendi ve elektronik belge kabul edildi, ancak eşime hiç sorulmadı. Yani, sorulabilir de sorulmayabilir de, elbette riske girmek istemem.

cevapTeklif
(@taylor-matteo)
Yeni Üye

En az 30,000 GEL teminat sağlayan bir sigortaya ihtiyacınız olacak.

Gürcistan için sınırda kabul edilen hazır seyahat sigortası satan çevrimiçi platformlar zaten mevcut.

Gürcistan sigorta şirketlerinden biri, oradan sigorta yaptırıyorum. Müşteri hizmetlerini beğendim, her zaman hızlı cevap veriyorlar. En azından onlarla çok iyi bir deneyim yaşadım.

cevapTeklif