Yolcular, iyi günler! Belki aranızda Khiva'dan Taşkent'e 055 numaralı trenle seyahat eden biri vardır. Gerçekten o kadar kötü mü? Biz sadece Buhara'dan Taşkent'e bilet bulabildik ve şimdi tren hakkında en azından biraz bilgi bulmaya çalıştım, ama neredeyse hiç olumlu bir şey bulamadım. Her ihtimale karşı maske almaya karar verdik. Astımı olan bir arkadaşımız var, SV vagonu rezervasyonu yaptık ve bu vagon hakkında hiç bilgi yok. Belki birileri bize yardımcı olabilir. Şimdiden teşekkürler.
Vagonlar oldukça eski ve yıpranmış durumda, ancak genel olarak temizler.
Olanaklar oldukça kısıtlı: klima yok, perde yok ve kompartmanda genellikle priz de bulunmuyor (şarj işlemi koridorda yapılıyor).
Tuvaletler standart, geniş ve temiz, ancak tesisat kötü durumda; istasyonlarda kapalılar.
Koridorlar, zemin kaplaması sayesinde nispeten düzenli.
Rus trenleriyle karşılaştırıldığında farklılıklar:
Yolcuların cinsiyetine bağlı olarak başka bir kompartmana geçiş imkanı.
Açık pencereler ve klima olmaması nedeniyle gürültü, toz ve cereyan oluşuyor.
Geceleyin cereyan nedeniyle hava soğuyabilir.
5 yıl önce seyahat ettim.
Merhaba! 058 ve 056 numaralı trenlerde, hem Platzkart hem de Coupe koltuklarında seyahat ettik. Her ikisinde de klima vardı ve her şey gayet iyiydi. Coupe koltuğu ise gerçekten harikaydı. Platzkart'ta bile koltuklarda şarj noktaları bulunuyordu.
Hatta otobüslerin klimasız çalışmasını bile yasaklıyorlar, sanırım tüm trenlerde de zorunlu. Çünkü klima kapalıyken duraklarda bile çok havasız oluyor. Ama pencereler açılabilir.
Son birkaç yıldır neredeyse tüm vagonları yenilediler. Gayet iyi olmalı.
Hayır, sadece bir kompartıman aldık, SV bile değil. Yatak başına yaklaşık 3,500 ruble (≈ 38 dolar). Platzkart'ta 2 dezavantaj vardı: üst ranzaya oturamıyorsunuz; ve ranzalar kısa, bu yüzden koltuğunuza giderken birçok bacak koridora doğru uzanıyor. Bir tür bacak engeli parkurundan geçmek zorunda kaldık. Kompartımanda klima çok güçlüydü, üst ranzada gerçekten soğuktu. Kompartmanda yaklaşık 19°C idi, sıcaklığı artırmalarını istedik.